FightSport – Suomen johtava kamppailumedia

Ranking

Suomivaparin Ranking 1/2012
Raskassarja
 1. Jarno Nurminen
 2. Kalle Da Silva

Kommentti: raskaansarjan tilanne on hyvin heikko, eikä tulevaisuuden toivoja ole näköpiirissä.  Marko Patterin paluusta on huhuttu viime aikoina.

Kevyt raskassarja
 1. Marcus ”Caveman” Vänttinen
 2. Juha Saarinen
 3. Timo Karttunen

Haastajat: Antti Kästämä

Kommentti: Bellator-debyyttinsä huhtikuussa tekevä Porvoon Marcus Vänttinen kuuluu painoluokan kärkinimiin Euroopassa ja on selvästi askeleen edellä muita Suomessa. Huhtikuussa Lappeenrannan Fight Night 7 -tapahtumassa otteleva Juice Saarinen koki keskeytystappion Cage 18 -illassa venäläisen Mihail Zayatsin käsittelyssä.  Espoon veteraanin Toni Valtosen uran jatkuminen on hämärän peitossa.

Keskisarja
 1. Lucio Linhares
 2. Jani Myllynen
 3. Lawin Khalil

Kommentti: Keskisarja on yllättävän huonolla mallilla. Brasiliasta adoptoitu Lucio Linhares on rekordiltaan painoluokan ainoa ammattilaisen raameihin sopiva ottelija. Painoluokan kärkinimiin lukeutunut Timo ”Raivari” Suhonen on ollut jo pitkään sivussa loukkaantumisten takia.

Välisarja
 1. Ville Räsänen
 2. Olli-Jaakko Uitto
 3. Kai Puolakka

Haastajat: Johan Vänttinen, Glenn Sparv, Jussi Halonen.

Kommentti: Välisarjassa taso on jo kohtuullisen hyvä ja ennenkaikkea tasainen. Haastajaosastolla on mielenkiintoisia nousukkaita, kuten jatkuvasti kehittyvä Johan Vänttinen sekä maajoukkuepainija Jussi Halonen.

Kevytsarja
 1. Anton ”Wolverine” Kuivanen
 2. Niko Puhakka
 3. Juha-Pekka Vainikainen

Haastajat: Janne Tulirinta, Jarkko Latomäki

Kommentti: Kivikovan kevyensarjan kärkinimet lukeutuvat myös Euroopan huippuottelijoiden joukkoon. Anton Kuivanen johtaa joukkoa UFC-debyytissä tulleesta tappiosta huolimatta. Espoon J-P Vainikainen kipuaa varmoin askelin kohti huippua, josta viimeisimpänä todisteena voitto UFC-veteraani Kyle Watsonista. Haastajista Tulirinta ja Latomäki ovat kokeneita kehäkettuja, joiden tulevaisuutta lajissa on vaikea ennustaa.

Höyhensarja
 1. Tom ”Stoneface” Niinimäki
 2. Joni Salovaara
 3. Matteus Lähdesmäki

Haastajat: Greger Forsell, Makwan Amirkhani, Elias Kunnas

Kommentti: Myös höyhensarjassa taso on kivakova, kun kärkikolmikko löytyy myös Euroopan Top 10:sta. Finnfighters’ Gymin Tom Niinimäen kohdalla UFC-sopimusta on toivottu jo pitkään. Lahden Matteus Lähdesmäki otti edellisessä matsissaan kovan päänahan kuristaessaan Englannin Graham Turnerin ensimmäisessä erässä. Haastajistakin löytyy mielenkiintoisia nimiä, joista BJJ-ässä Greger Forsell on lähimpänä edellä mainittujen tasoa.

Kääpiösarja ja alle
 1. Mikael ”Hulk” Silander
 2. Heikki Tiilikka
 3. Timo-Juhani Hirvikangas

Haastajat: Janne Elonen-Kulmala, Toni Tauru

Kommentti: Kuuden ottelun jälkeen vielä voittamaton Mikael Silander nappaa kärkisijan voitettuaan tsekkiveteraani Michal Hamrsmidin vakuuttavasti Botnia Punishment 11 -tapahtumassa. Oululainen konkari Heikki Tiilikka on otellut hiljakseen viime vuosina. FFG:n jalkalukkovelho ”Tipi” Hirvikangas on kovassa nousussa kohti kääpiösarjan huippua.

P4P
 1. Tom Niinimäki
 2. Anton Kuivanen
 3. Marcus Vänttinen