FightSport – Suomen johtava kamppailumedia

Cage 34: Rasul Khataev saa yllättäen uuden vastuksen

09/02/2016 Uutiset Comments Off
RasulKhataev2

Lauantaina oteltava Cage 34-otteluilta elää vielä loppusuoralla, sillä Rasul Khataev (6-3-0) jäi vielä otteluviikolla ilman vastustajaa alunperin kiinnitetyn Rafael Correan sairastuttua kotimaassaan dengue-kuumeesen.

Matchmaker Timo Lampen löysi kuitenkin nopeasti paikkaajan tilalle ja Hardknocks Helsinkiä edustava Khataev kohtaa Suomessa aiemminkin vierailleen Nicolas Joannes’n (11-11-0). Hän kohtasi Joni Salovaaran Cage Challenger -illan pääottelussa syksyllä 2014, ja kärsi tyrmäystappion espoolaiselle. Tämän jälkeen Joannes on otellut harvakseltaan, viime vuonna hän otti ainoassa ottelussa pistevoiton Chresus Mokimaa vastaan.

Khataev nähtiin viimeksi toiminnassa lokakuun FNF 10 -tapahtumassa, jossa hän murjoi täydet kolme erää Jerry Kvarnströmiä. Hardknocks Helsingin päävalmentaja Jaakko Dahlbacka ei ole huolissaan, vaikka Khataevin vastustaja vaihtui vain muutamaa päivää ennen ottelua.

– Vapaaottelussa loukkaantumiset ja tietysti sairastumiset ovat arkipäivää, joten vastustajan vaihdosten kanssa pitää pystyä elämään. Nyt häkkiin hyppäävä Joannes on erittäin rutinoitunut ja vauhdikas pystytaituri. Vaikka hänellä on yli tuplamäärä otteluita listallaan, en näe Rasulin olevan altavastaaja.

– Tyylillisesti aggressiivinen lyöntipotkukone on Rasulille hyvä haaste, koska nyt vastaan tulee hänen itsensä kaltainen ottelija. Valmistautumisessa oli huomioitu alkuperäisen vastustajan painitaidot, mutta pystypeli on Rasulilla aina iskussa, joten lauantaina on varmasti kinnasta ilmassa. Voitto tälläisestä konkarista on tietenkin hyvä merkintä omaan rekordiin, Dahlbacka toteaa.

Cage 34 -ottelukortti

65,8 kg
Rafael Domingos, Brasilia vs. Rafael Macedo, Brasilia
-77,1 kg
Jussi Halonen, HardKnocks vs. Hakon Foss, Norja
-70,3 kg
Mikael Nyyssönen, WFC vs. Martin Burkot, Tsekki
-80 kg
Mikko Ahmala, HardKnocks vs. Yannick Carriere, Ranska
-65,8 kg
Rasul Khataev, HardKnocks vs. Nicolas Joannes, Ranska
-61,2 kg
Suvi Salmimies, Team East Front vs. Mara Romero Borella, Italia
-70,3 kg
Tuukka Repo, Sisu Gym vs. Ernesto Marquez, Espanja

Teksti: Jami Kuparinen
Kuva: Teemu Siikarla

Like this Article? Share it!

Comments are closed.